Kindercoach

Praten, spelen, lachen, boosheid, talent, verdriet, zorgen, gevoelig, leren, vaardigheden, blij, eenkennig, voelen, onzeker, …. Zo maar een paar termen die allemaal bij kinderen horen.

Ouders en leerkrachten willen natuurlijk het liefst dat een kind blij en vrolijk is en lacht. Helaas is de realiteit soms anders. Kinderen die niet blij zijn, maar verdrietig. Niet samen kunnen spelen, maar zich afzonderen. Niet praten omdat ze moeite hebben om hun emoties te uiten. Boos zijn in plaats van blij. Niet luisteren, maar dwars doen.

Nu hoort een deel van bovenstaande beschrijving bij kind zijn, bij opgroeien. Dan is het aan de ouders om kinderen hierbij te helpen. Maar soms, meestal door externe omstandigheden, ontstaan er situaties waarin ouders niet goed weten wat ze kunnen doen om hun kind te helpen. En blijft een kind verdrietig, boos, onhandelbaar of neerslachtig.
In deze gevallen kan een traject bij een kindercoach helpend zijn. Hier leert een kind, onder begeleiding van een kindercoach, met eigen kwaliteiten om problemen op te lossen. Vanuit de oorsprong van het probleem of de situatie richten we ons samen op de oplossing. Kinderen krijgen hiervoor praktische tips aangereikt om zelf beter te kunnen omgaan met de situatie.

Kosten
Florion biedt geen arrangementen aan voor een traject bij een kindercoach.
Ouders dienen een traject bij een kindercoach zelf te betalen.